سفر به جزیره هنگام؛ زیبایی منحصر بفرد در جنوب ایران

به گزارش وبلاگ توسعه دهنده ها، در جای جای خلیج فارس، گوهرهای زیبایی وجود دارند. یکی از این منطقه ها با ارزش، جزیره هنگام است. هنگام دارای طبیعت بکر و زیبایی بوده که هر فردی مجذوبش می گردد. با ما در راهنمای سفر به جزیره هنگام همراه شوید تا شما را با تعدادی از معروف ترین جاذبه های گردشگری جزیره هنگام آشنا کنیم.

سفر به جزیره هنگام؛ زیبایی منحصر بفرد در جنوب ایران

معرفی

هنگام با مساحت 50 کیلومتر مربع در قسمت جنوبی جزیره قشم قرار داشته و تا این جزیره تقریبا 54 کیلومتر فاصله دارد. از جزیره هنگام تا بندرعباس حدود 79 کیلومتر را باید طی کرد. مرتفع ترین قسمت این جزیره دارای 106 متر ارتفاع بوده و آن هم متعلق به کوه ناکس است. کوهها و ارتفاعات این جزیره از جنس آهک هستند.

تاریخ جزیره ای تماشای

هنگام همواره بعلت موقعیت استراتژیکی که در خلیج فارس دارد، بسیار مهم بوده است. در دوران صفویه پرتغالی ها و در دوران قاجار انگلیسی ها این جزیره مهم را تسخیر کردند. در زمان کریم خان زند و در سال 1799 میلادی، سر جان ملکم به ایران آمد تا اقداماتی را برای تسخیر ایران انجام دهد، اما نتوانست. علت آن که انگلیسی ها بر تسخیر این جزیره بسیار علاقه داشتند، این بود که سواحل این جزیره را بسیار مناسب می دانستند. بعلاوه، موقعیت استراتژیک این جزیره برای آنها بسیار با ارزش بود. در زمان قاجار و زمانیکه انگلیسی ها این جزیره را تسخیر کردند، سعی به ساخت بناها و ساختمان های مختلفی همانند تلگراف خانه، تاسیسات بندری و دریانوردی کردند تا بتوانند جای پای خود را محکم تر نمایند.

انگلیسی ها در واقع با ایجاد تاسیسات دریانوردی بر خطوط کشتیرانی خلیج فارس مسلط شدند و آن را کنترل می کردند. امروزه، از بناهایی که انگلیسی ها در این شهر ساخته اند، تعدادی به جای مانده که میتوان از آنها تماشا کرد. در زمانیکه انگلیسی ها در این جزیره حضور داشتند، فردی به نام سلطان مسقط بر این جزیره حکومت می کرد. او یکی از شیوخ عرب بود که هنگام را برای خود می دانست. در این میان، با آنکه انگلیسی ها با موافقت دولت ایران به این جزیره آمده بودند، اما با نافرمانی های سلطان مسقط از دولت ایران موافق بودند و از او حمایت می کردند. اینها بعلاوه بسیار کوشش می کردند که در این جزیره حاکمیت ایران وجود نداشته باشد.

این موضوع تا سال 1307 وجود داشت. در این سال از سوی دولت ایران به سمت این جزیره 3 کشتی روانه می شوند تا نیروهای انگلیسی را از این جزیره بیرون نمایند. سفارت انگلیس در ایران کوشش بسیاری کرد که چنین اتفاقی صورت نگیرد، اما دولت ایران از موضع خود پایین نیامد و نیروهای انگلیس را از این جزیره بیرون کرد.

شغل و پیشه مردم

در این جزیره 103 خانوار زندگی می نمایند که از گذشته تا به امروز به ماهیگیری و صیادی بخصوص صید کوسه مشغول هستند. براساس راهنمای سفر به جزیره هنگام باید بدانید که در چندین سال گذشته بعلت افزایش گردشگر و مسافر، در این جزیره کارهای دیگری مانند اجاره قایق، فروش صنایع دستی و سوغات در بازارچه هم انجام می شوند.

مکانهای تماشای

کوههای گلک

در این جزیره کوه و خاکهایی وجود دارند که به رنگ قرمز هستند. خاک قرمز موجود در این جزیره برای صنعت ساختمانی، مصالح ساختمانی تزئینی و بعلاوه ایجاد و ساخت تاسیسات و اسکله استفاده می گردد. از دیگر مصارف این خاک، تهیه مربایی به نام سوراخ است که به وسیله مردم محلی این منطقه صورت می پذیرد.

ساحل نقره ای

ساحل بسیار زیبایی در این جزیره وجود دارد که به آن نام ساحل نقره ای داده اند. آب این ساحل به حدی شفاف و زلال است که می توانید به راحتی حرکت ماهی های داخل آب را ببینید. یکی از تفریحاتی که می توانید در این ساحل داشته باشید، این است که قایقی را اجاره کنید و به همراه، قایقران این قایق ها وارد آب شوید و از تماشا ماهی ها لذت ببرید. بعلاوه، می توانید از قایقران بخواهید ماهیگیری کند.

روستاهای هنگام

در جزیره هنگام سه روستا وجود دارند. یکی از آنها، روستای هنگام نو است که وقتی از اسکله کندالو به سمت جزیره هنگام حرکت می کنید، قایق ها در اینجا پهلو می گیرند. این روستا دارای پاسگاه، کارخانه آب شیرین کن، تاسیسات اسکله، دفتر پست و مدرسه بوده و بطور کلی، میتوان گفت این قسمت از جزیره برترین جای آن بحساب می آید. روستای کهنه یکی دیگر از سه روستای دیگر هست. این روستا جمعیت بسیار کمی دارد و خانه های آن بیشتر خالی هستند.

یکی دیگر از معروف ترین جاذبه های گردشگری جزیره هنگام، روستای غیل است. در روستای غیل سنگهای جالبی وجود دارند که مانند انسان هستند. در بین بومیان این منطقه گفته می گردد که این سنگها در واقع یک مادر و دختر بوده که از دست زورگویان در حال فرار بوده اند و از خدا می خواهند که آنها را نجات دهد. همان موقع خدا آنها را به سنگ تبدیل می نماید.

پارک کروکدیل

از جمله جاذبه های مجذوب نماینده این جزیره، تنها پارک کروکدیل در ایران است. این پارک به نام نوپک، اولین مزرعه پرورش کروکدیل در ایران بحساب می آید. اگر به طبیعتگردی علاقمند باشید، در نزدیکی این پارک کمپینگ دائمی وجود دارد که در آن امکانات و تجهیزات رفاهی و اقامتی موجود هستند.

گونه های جانوری جزیره هنگام

در این جزیره جانوران مختلفی وجود دارند. در داخل آب میتوان گونه های مختلفی از ماهی ها را مشاهده کرد. بعلاوه، در این آبها توتیا، مرجان و کوسه وجود دارند. اگر می خواهید وارد آب شوید و شنا کنید، مراقب توتیاها که تیغ دارند، باشید. از دیگر جانوران این جزیره، لاکپشت پوزه عقابی و آهوی بومی هستند.

دسترسی

برای دسترسی به جزیره هنگام، ابتدا باید به بندرعباس بیایید. در اینجا به اسکله شهید حقانی بروید و سوار اتوبوس دریایی که مقصد آن قشم است، شوید. وقتی به قشم رسیدید، به ساحل کندالو بروید که در قسمت جنوبی جزیره قشم واقع شد. از این اسکله به راحتی می توانید به جزیره هنگام برسید. براساس راهنمای سفر به جزیره هنگام اگر با ماشین خود به جزیره قشم آمده اید، از اسکله لافت تا کندالو 35 کیلومتر فاصله است. بعلاوه، از فرودگاه تا این اسکله 10 کیلومتر راه هست.

منبع: همگردی

به "سفر به جزیره هنگام؛ زیبایی منحصر بفرد در جنوب ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سفر به جزیره هنگام؛ زیبایی منحصر بفرد در جنوب ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید