طرز تهیه شیرینی پنجره ای با پیمانه لیوان، بدون شیر و با شیر
به گزارش وبلاگ توسعه دهنده ها، شیرینی پنجره ای که به آن نان پنجره ای هم می گویند، از شیرینی های اصیل و سنتی مثل شیرینی نارگیلی، شیرینی کشمشی و شیرینی بهشتی است که مادربزرگ های ایرانی از قدیم برای پذیرایی از مهمان هایشان، به ویژه در ایام نوروز، تدارک می دیدند. در این مطلب با طرز تهیه شیرینی پنجره ای با پیمانه لیوان، به دو روش بدون شیر و با شیر آشنا می شویم.
مواد لازم برای طرز تهیه شیرینی پنجره ای بدون شیر
- نشاسته گندم 1.3 لیوان
- آرد همه منظوره 1.3 لیوان
- گلاب 4 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ 3 عدد
- روغن سرخ کردنی به میزان لازم
- پودر قند به میزان لازم
- پودر پسته در صورت تمایل، برای تزیین
مراحل طرز تهیه شیرینی پنجره ای بدون شیر
1. آماده کردن مایه شیرینی پنجره ای
برای طرز تهیه شیرینی پنجره ای بدون شیر، ابتدا نشاسته گندم و گلاب را در ظرفی ریخته و با هم مخلوط کنید تا به صورت خمیر دربیاید. سپس تخم مرغ ها را هم اضافه کنید و با همزن خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
پس از مخلوط شدن تخم مرغ ها با مواد، آرد همه منظوره را الک نموده و اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکدست گردد. سپس اجازه دهید مایه شما به مدت 30 دقیقه در دمای اتاق بماند و استراحت کند.
2. سرخ کردن شیرینی های پنجره ای
برای سرخ کردن شیرینی های پنجره ای، به قالب مخصوص شیرینی پنجره ای احتیاج دارید که در فروشگاه های لوازم قنادی پیدا می گردد.
یک قابلمه گود یا شیرجوش را انتخاب نموده و 1.4 آن را با روغن مخصوص سرخ کردنی پر کنید. میزان ظرف و میزان روغن آن، باید به میزان ای باشد که قالب در آن جا شده و روغن، تا روی سطح آن را بپوشاند. سپس حرارت را روشن نموده و اجازه بدهید تا روغن حسابی داغ گردد.
وقتی روغن داغ شد، قالب را به مدت 15 ثانیه در آن قرار بدهید تا خوب داغ گردد. سپس قالب را وارد مایه نان پنجره ای نموده، اما حواستان باشد که مایه، تا روی سطح قالب بالا نیاید و از لبه ها فراتر نرود. سپس قالب را بلافاصله وارد روغن کنید و پس از شکل گرفتن مایه، قالب را آزاد کنید.
شیرینی پنجره ای را داخل روغن تکان بدهید تا پخته و طلایی گردد. سپس آن را از روغن خارج نموده و روی دستمال مخصوص روغن گیری قرار بدهید تا روغن اضافی آن خارج گردد.
تمام شیرینی پنجره ای ها را تا زمان تمام شدن مایه، یکی یکی به همین روش قالب زده و سرخ کنید. سپس اجازه بدهید تا نان پنجره ای ها در دمای محیط مانده و خنک شوند.
در هنگام سرو، پودر قند و پودر پسته را روی شیرینی ها بپاشید.
طرز تهیه شیرینی پنجره ای با پیمانه لیوان با شیر
در ادامه، طرز تهیه شیرینی پنجره ای با پیمانه لیوان و با شیر را یاد می گیریم.
مواد لازم برای طرز تهیه شیرینی پنجره ای با شیر
- نشاسته ذرت 2.3 لیوان
- آرد همه منظوره 1 لیوان
- شیر 1 لیوان
- تخم مرغ 4 عدد
- گلاب 1 قاشق غذاخوری
- پودر قند به میزان لازم
- پودر پسته در صورت تمایل، برای تزیین
مراحل طرز تهیه شیرینی پنجره ای با شیر
1. آماده کردن مایه شیرینی پنجره ای
با استفاده از یک همزن دستی یا برقی، نشاسته ذرت، آرد و شیر را باهم مخلوط کنید تا خمیر غلیظی به دست بیاید. تخم مرغ و گلاب را هم در کاسه ای دیگر مخلوط نموده و سپس به کاسه اول اضافه کنید و تمام مواد را تا زمان یکدست شدن، هم بزنید.
2. سرخ کردن شیرینی های پنجره ای
یک قابلمه گود یا شیرجوش را انتخاب نموده و 1.4 آن را با روغن مخصوص سرخ کردنی پر کنید. میزان ظرف و میزان روغن آن، باید به میزان ای باشد که قالب در آن جا شده و روغن، تا روی سطح آن را بپوشاند. سپس حرارت را روشن نموده و اجازه بدهید تا روغن حسابی داغ گردد.
در این مرحله، بسیار مهم است که روغن شما داغ و آماده باشد. می توانید روغن را با اضافه کردن یک قطره خمیر به روغن داغ تست کنید. اگر خمیر در عرض 20 ثانیه حباب زد و طلایی شد، روغن آماده است.
وقتی روغن داغ شد، قالب را به مدت 15 ثانیه در آن قرار بدهید تا خوب داغ گردد. سپس قالب را وارد مایه نان پنجره ای نموده، اما حواستان باشد که مایه، تا روی سطح قالب بالا نیاید و از لبه ها فراتر نرود. سپس قالب را بلافاصله وارد روغن کنید و پس از شکل گرفتن مایه، قالب را آزاد کنید.
شیرینی پنجره ای را داخل روغن تکان بدهید تا پخته و طلایی گردد. سپس آن را از روغن خارج نموده و روی دستمال مخصوص روغن گیری قرار بدهید تا روغن اضافی آن خارج گردد.
تمام شیرینی پنجره ای ها را تا زمان تمام شدن مایه، یکی یکی به همین روش قالب زده و سرخ کنید. سپس اجازه بدهید تا نان پنجره ای ها در دمای محیط مانده و خنک شوند.
در هنگام سرو، پودر قند و پودر پسته را روی شیرینی ها بپاشید.
سوالات متداول در طرز تهیه شیرینی پنجره ای با پیمانه لیوان
در این مطلب با طرز تهیه شیرینی پنجره ای با پیمانه لیوان، به دو روش بدون شیر و با شیر آشنا شدیم. این شیرینی خوشمزه را می توانید با صرف زمان و هزینه کم، در خانه تهیه نموده و تا 2 تا 3 روز، در ظرف دربسته از آن نگهداری کنید. در ادامه هم به بعضی از سوالات متداول شما در مورد تهیه این شیرینی پاسخ می دهیم.
علت چسبیدن مواد شیرینی پنجره ای به قالب مخصوص آن چیست؟
چنانچه مواد شیرینی پنجره ای شما داخل روغن به قالب مخصوص آن می چسبد، مطمئن شوید که قالب را قبل از زدن به مواد، به میزان کافی در روغن داغ نموده و قبل از فرو بردن در خمیر، روغن اضافی را تکان داده باشید. بعلاوه توجه داشته باشید که خمیر، روی سطح قالب را نپوشانده و فقط به دیواره های آن چسبیده باشد.
علت خمیری شدن شیرینی پنجره ای و ترد نشدن آن چیست؟
در بعضی موارد، غلیظ بودن مایه شیرینی پنجره ای، باعث خمیری شدن آن می گردد. در این صورت، می توانید خمیر را با مقداری آب (یک قاشق چای خوری) رقیق کنید. بعلاوه می توانید نان پنجره ای های خود را روی کاغذ روغنی داخل سینی فر قرار دهید و به مدت 5 تا 10 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد بگذارید تا ترد شوند.
منبع: کتاب کاله