واکنش ظریف به احتمال قرار دریافت در فهرست تحریم آمریکا
به گزارش وبلاگ توسعه دهنده ها، وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه ای با یک روزنامه آمریکایی به اظهارات مقام های دولت ترامپ مبنی بر احتمال قرار دریافت در فهرست تحریم های آمریکا واکنش نشان داد.
به گزارش گروه بین الملل وبلاگ توسعه دهنده ها، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه ای با یک روزنامه آمریکایی که پنجشنبه منتشر شده به احتمال قرار دریافت در فهرست تحریم های آمریکا واکنش نشان داد.
استیون منوشین، وزیر خزانه داری آمریکا دوشنبه هفته گذشته گفته بود روز جمعه نام وزیر خارجه ایران را به فهرست تحریم ها اضافه خواهد کرد. رئیس جمهور آمریکا در این روز با امضای یک فرمان اجرایی، تحریم های تازه ای علیه ایران اعمال کرد و گفت واشنگتن به فشار اقتصادی به ایران ادامه می دهد. (جزئیات بیشتر)
ظریف در مصاحبه با روزنامه نیویورک تایمز در پاسخ به این سوال که مقام های دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از احتمال قرار دادن او در فهرست تحریم ها سخن گفته اند، گفت: هر کس که من را می شناسد می داند که من یا خانواده ام ملکی در خارج از ایران نداریم. من شخصاً حتی حساب بانکی هم در خارج از ایران ندارم. ایران کل زندگی و تنها تعهد من است. بنابراین، من هیچ مشکل شخصی با تحریم های احتاقتصادی ندارم.
چند روز پیش روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد دولت های اروپایی در تلاشند از دولت آمریکا اطلاعات بیشتری دربار تحریم ها علیه ظریف که می تواند بر فعالیت های دیپلماتیک او اثرگذار باشد، کسب کنند. مقام های دولت های خارجی به وال استریت ژورنال گفته اند امیدوارند تحریم ها علیه ظریف جزئی باشد و توانایی او برای تعامل با غرب را محدود نکند. (جزئیات بیشتر)
وزیر خارجه ایران در مصاحبه با نیویورک تایمز گفت: تنها تأثیر-و احتمالاً تنها هدفِ- قرار دادن من در فهرست تحریم محدود کردن توانایی من برای برقراری ارتباط است و شک دارم که این کمکی به کسی بکند. مطمئناً این کار، احتمال تصمیم گیری از روی آگاهی در واشنگتن را محدود خواهد کرد.
ظریف در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به اینکه برجام در خطر قرار گرفته بابت اعتماد به آمریکا و غرب احساس پشیمانی می کند گفت: معتقدم برجام بهترین توافق ممکن در خصوص توافق هسته ای بود و هست. هیچ کدام از طرف ها از همه مولفه های این توافق راضی نبودند، اما در آن به همه نگرانی های عمده همه طرف ها پرداخته شده بود.
وی اضافه کرد: همه طرف ها با چشمان باز نسبت به آنچه ممکن بود و آنچه ممکن نبود بر سر این توافق مذاکره کردند. از هیچ چیز غفلت نکردیم. این واقعیت را پذیرفتیم که نمی توانیم همه اختلافات را در این توافق حل کنیم و موافقت کردیم که آنها را کنار بگذاریم.
ظریف تأکید کرد: این هم مهم است که خاطرنشان کنیم برجام بر خلاف اظهارات علنی معترضان به آن در همه طرف ها، بر اعتماد بنا نشد، بلکه اساس آن درک علنی از بی اعتمادی های دوجانبه بود. به همین دلیل است که این توافق تا این حد مفصل و با جزئیات است.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در ادامه به بند 36 برجام که ساز و کاری را برای حل مناقشات میان طرف ها در خصوص برجام تعبیه می کند، اشاره کرد و آن را شاهدی برای بنا شدن برجام بر اساس بی اعتمادی توصیف کرد.
وی گفت: بند 36 برجام مثال روشنی است که نشان می دهد ما هنگام مذاکره این توافق کاملاً می دانستیم که نمی توانیم به تعهد غرب اعتماد کنیم.
وزیر امور خارجه ایران یادآوری کرد که ایران در حال حاضر با استناد به همین بند قصد دارد تعهداتش ذیل توافق هسته ای را به دلیل خروج آمریکا از آن کاهش دهد.
وزیر خارجه ایران در پاسخ به این سوال که آیا به اعتقاد او می توان توافق هسته ای را نجات داد گفت: ما تا وقتی که سایر طرف ها (اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان، انگلیس، روسیه و چین) به این توافق متعهد باشند آن را رعایت خواهیم کرد. بقا یا زوال برجام به توانایی و اراده همه طرف ها برای سرمایه گذاری روی این تعهد بستگی دارد. به طور خلاصه، یک توافق چند جانبه را نمی توان به صورت یکجانبه اجرا کرد.
منبع: خبرگزاری فارس