کدام مسائل جسمی با روزه گرفتن رفع می گردد؟
به گزارش وبلاگ توسعه دهنده ها، روزه گرفتن فواید بسیاری را برای سلامتی، درمان و زیبایی به همراه دارد؛ از فواید روزه گرفتن می توان به استراحت دستگاه گوارش، کاهش قند خون، یاری به کاهش وزن و پاکسازی پوست اشاره نمود.
1. راه چاره بی نظیری برای کاهش وزن است
روزه داری راه چاره بی نظیری برای کاهش وزن است، ولی به شرط آن که درست انجام گردد. اگر این کار را درست انجام ندهید، به جای کاهش وزن، به اضافه وزن دچار خواهید شد. در طول روزه گرفتن، وقتی در خلال روز از خوردن غذا های حاوی قند محروم هستید، بدن از ذخیره چربی به عنوان منبع انرژی استفاده خواهد نمود. چربی استفاده نشده به افزایش وزن منجر خواهد شد، اما در طول روزه گرفتن، چنین چربی استفاده نشده ای وجود ندارد، چون تمام ذخیره چربی به انرژی لازم روزانه تبدیل خواهد شد.
2. بالا بردن هورمون رشد از فواید روزه گرفتن
هورمون رشد انسان برای ورزش کاران بسیار مفید است، زیرا زمان بهبود را سرعت می بخشد و به ساخت سریع تر ماهیچه یاری می نماید.
کسانی که روزه گرفتن در برنامه ریزی دارند برای افزایش هورمون رشد آماده باشند. روزه گرفتن باعث می گردد بدن شما به جای ماهیچه، چربی ذخیره شده را بسوزاند این به شما این امکان را می دهد که آنچه را که انجام می دهید را نگه دارید و حتی به شما یاری می نماید آن ها را بسازید.
3. روزه سطح کلسترول را پایین می آورد
توانایی بدن در کنترل کاهش وزن بر کاهش سطح کلسترول تاثیر خواهد گذاشت. دو نوع کلسترول وجود دارد؛ کلسترول بد (LDL) و کلسترول خوب (HDL). برخی از مطالعات اجرا شده حاکی از آن هستند که در طول روزه داری سطح کلسترول بد به طرز چشمگیری کاهش پیدا می نماید، که این خوب است، در حالی که روزه گرفتن هیچ تاثیری بر سطح کلسترول خوب نمی گذارد.
4. روزه گرفتن عملکرد مغز را بهبود می بخشد
مطالعات بسیاری نشان داده اند که روزه گرفتن می تواند فراوری پروتئین خاصی را که برای عملکرد مغز مفید است و با عنوان فاکتور نورون زایی مشتق شده از مغز یا BDNF شناخته می گردد این نوع پروتئین سلول های بنیادی مغز را تحریک می نماید تا کارکردی بهینه داشته باشند. به همین علت است که در حین روزه گرفتن، به جای احساس کسالت و عدم تمرکز، هشیارتر خواهید بود، چون مغزتان به نحو بسیار بهتری عمل می نماید.
5. روزه داری موجب ترک عادات بد
رمضان زمان مناسبی برای ترک عادات بد است، چون باید کل روز را روزه بگیریم مانند سیگار کشیدن و غذا های شیرین نباید در طی ماه رمضان خورده گردد ترک عادت در زمانی که در یک گروه انجام می گردد و یافتن آن در طی ماه رمضان بسیار آسان تر است توانایی روزه گرفتن برای یاری به ما برای کاهش عادات بد قابل توجه است. روزه گرفتن بهبود رژیم غذایی سالم را بهبود می بخشد.
6. روزه گرفتن سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید
در مطالعه ای بر روی حیوانات معین شد، وقتی حیوانات بیمار باشند، غریزه شان به آن ها می گوید بر استراحت و دست کشیدن از خوردن تمرکز نمایند. خب، این درمورد انسان ها نیز صادق است، چون در حین روزه داری، به سیستم داخلی تان مدتی استراحت می دهید تا این که بدن تان بتواند بر مبارزه با عفونت ها متمرکز گردد. اندازه رادیکال های آزاد نیز در حین روزه گرفتن کاهش پیدا می نماید.
7. روزه دستگاه گوارش را تقویت می نماید
چینی ها همواره تاکید دارند که مرکز و کانون بدن انسان در شکم اوست. به لحاظ علمی، معده منبع همه چیز است و به همین دلیل است که سخت ترین و بیشترین کار را در بدن انجام می دهد. در طول روزه داری، به این عضوتان کمی استراحت می دهید تا بتواند تتازه قوا کند، سم زدایی کند یا حتی خودش را پاکسازی کند و وقتی دوباره معده تان بخواهد فعالیت را از سر بگیرد، با نیرویی تازه این کار را خواهد نمود.
8. روزه تاثیر فوق العاده برای پوست دارد
آیا می خواهید پوست سالم تر و درخشان تری داشته باشید که هیچ اثری از جوش و چین و چروک روی آن نباشد؟ روزه داری را امتحان کنید و از تمام فایده هایی که برای پوست دارد بهره مند شوید. در حین روزه گرفتن، بدنتان فرصت این را خواهد داشت که خودش را از مواد سمی پاکسازی کند و همزمان فرایند بازسازی سلول ها را بهبود ببخشد در عین این که فرایند دژنراسیون سلول ها را کندتر می نماید.
9. روزه گرفتن قند خون را کاهش می دهد
روزه گرفتن اندازه تجزیه گلوکز را افزایش می دهد تا بدن بتواند انرژی بگیرد بنابراین فراوری انسولین را کاهش می دهد و لوزالمعده استراحت می نماید گلیکوژن برای تسهیل تجزیه گلوکز فراوری می گردد در نتیجه روزه، کاهش قند خون است که به ویژه برای بیماران دیابتی مفید است.
در حقیقت اعتقاد بر این است که روزه از جهات مختلفی برای بدن مفید است، از جمله از جهت تأثیری که در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. احتمالاً اجداد باستانی ما هم از فواید روزه گرفتن مطلع بودند: علاوه بر مسلمانان که در ماه رمضان روزه می گیرند، مسیحیان و یهودیان هم در مقاطعی از سال این عمل را به جای می آورند.
بعلاوه شواهد و مدارکی وجود دارد که نشان می دهد مصریان باستان برای زدودن بدن از مسائل جسمی و بیماری ها روزه های طولانی مدت می گرفتند. پس شاید این بدان معنی است که همه آن ها هدفی از این کار داشتند؟
تحقیقات اخیر نشان داده روزه گرفتن با کاهش اندازه التهاب کلی ای که می تواند در سلول های سرتاسر بدن رخ دهد، می تواند آثار مثبتی بر سیستم ایمنی بدن داشته باشد.
اعتقاد بر این است که روزه بدن را وارد یک حالت صرفه جویی در انرژی می نماید که بر اثر کاهش دریافت مواد مغذی دریافتی رخ می دهد. بدن در کوشش برای ذخیره انرژی، بسیاری از سلول های ایمنی قدیمی یا آسیب دیده خود را دوباره به کار می اندازد، مسأله ای که بعداً باعت فراوری سلول های ایمنی تازه و سالم تر در بدن با انتها دوره روزه می گردد.
این سلول های تازه از سرعت و تأثیر گذاری بیشتری در مقابله با عفونت ها برخوردارند، بنابراین سیستم ایمنی بدن به طور کلی تقویت می گردد.
نکته کلیدی ای که روزه ماه رمضان را از رژیم های غذایی ای که به وسیله روزه متناوب به کاهش وزن یاری می نمایند مجزا می نماید، پرهیز از نوشیدن آب است. این مسأله ممکن تأثیر زیادی داشته باشد.
گرچه تحقیقی نشان داده گرفتن روزه آب به مدت طولانی یعنی بیشت از 12 تا 24 ساعت می تواند اثری نسبتاً مضر بر سیستم ایمنی بدن داشته باشد، مسأله ای که ریسک ابتلا به هر نوع عفونتی را اندکی بالا می برد، اما این تحقیق در عین حال نشان داده سیستم ایمنی بدن بعد از خوردن و آشامیدن دوباره، خیلی زود می تواند به شرایط مناسب خود بازگردد.
این تحقیقات به طور خاص درباره روزه ماه رمضان نبودند، اما تحقیقات مختلفی نشان داده روزه ماه رمضان همان فواید دیگر انواع روزه برای سلامتی بدن را دارد. اما باید توجه داشته باشید که تنها در صورتی از این فواید برخوردار خواهید شد که رژیم غذایی سالم ای در فاصله بین روزه هایتان داشته باشید. همه ما می دانیم در زمان باز کردن روزه میل زیادی به پرخوری با مواد غذایی سرخ شده وجود دارد که این مسأله قطعاً یاریی به سیستم ایمنی بدن نخواهد نمود.
روزه ها بر حسب مکان زندگی فرد در جهان و اینکه ماه رمضان در چه زمانی از سال باشد، متفاوت هستند، اما مدارک و شواهد نشان می دهد پرهیز از خوردن و آشامیدن به مدت حداکثر 12 ساعت می تواند یک تأثیر مثبت کلی بر سیستم ایمنی بدن داشته باشد.
نباید فراموش کنید که گرفتن روزه تنها بر مسلمانانی که از سلامت کافی برخوردار هستند واجب است و از روزه نباید تنها به عنوان روشی برای تقویت سیستم ایمنی استفاده گردد.
منبع: برنا
منبع: فرارو