آیا آرات حسینی مورد کودک آزاری قرار گرفته است؟

به گزارش وبلاگ توسعه دهنده ها، شش سالی است که اسم او به عنوان نابغه ورزشی مطرح می گردد؛ از یک سالگی پدرش او را به عنوان نابغه عنوان کرد و در طول همه این سال ها آرات نابغه روز به روز بیشتر پیشرفت می نماید. حالا به سن 6 سالگی رسیده است، او بدن به شدت ورزیده ای دارد و بسیار چابک است. حالا دیگر به غیر از نابغه ورزشی، لقب ستاره فوتبالی را هم یدک می کشد و به کشور انگلستان مهاجرت نموده است تا در آموزشگاه لیورپول به تمرین بپردازد.

آیا آرات حسینی مورد کودک آزاری قرار گرفته است؟

همین چند روز پیش هم حرکات فری استایل و گل قیچی برگردانش، لیونل مسی را به تشویق وا داشت و ویدئوهای مربوط به او در صفحات اینستاگرامی و توئیتری دست به دست می شد، اما در بین سیل عظیم تشویق نمایندگان آرات، بعضی این نوع برخورد با او را مصداق شاخص کودک آزاری می دانند و برای گفته هایشان هم دلیل و منطق دارند. خیلی ها کوشش های پدر آرات را مصداق دوستی خاله خرسه دانسته و معتقدند با تمرین های زیادی که آرات انجام می دهد از لحاظ روحی دچار مشکل خواهد شد.

به تازگی آرات ویدئویی منتشر نموده است که در آن با انجام حرکات نمایشی به کریستیانو رونالدو ابراز علاقه می نماید، اما هیچ واکنشی از این فوتبالیست دریافت نمی نماید و پدرش برای جبران این موضوع ویدئوی دیگری منتشر می نماید و می گوید که من نمیخواستم این کار را انجام بدهم و خواسته آرات بوده است!

> آرات در لیورپول چه می نماید؟

آرات حسینی تا همین چند وقت پیش در ایران زندگی می کرد، اما بعد از اینکه توقعات پدرش در رابطه با رسیدگی مسئولین به پسر نابغه اش بر طرف نشد، ترجیح داد پسرش را به کشور دیگری ببرد تا بتواند استعداد های آرات را شکوفا سازد. بدین ترتیب پدر آرات دست در دست آرات راهی انگلستان شد و حالا چند ماهی است که در این کشور زندگی می نماید و آرات به گفته پدر، این روز ها در آموزشگاه لیورپول تمرین می نماید، پدرآرات رویا های عظیمی برای آینده او در اروپا متصور است.

محمد حسینی، در گفت و گویی که با ورزش سه داشته گفته است: ما در لیورپول هستیم و قصدی هم برای بازگشت به ایران نداریم. البته برای تعطیلات می خواستیم چند هفته ای به ایران بیاییم که به خاطر لغو شدن پرواز ها و شرایطی که در تمام جهان به واسطه شیوع ویروس کرونا حاکم است، میسر نشد. آرات در آموزشگاه لیورپول تمرین می نماید، اما به خاطر موانعی که باشگاه ها در عقد قرارداد حرفه ای با بازیکنان در سن پایین دارند، فعلا لیورپول نمی تواند رسما آرات را جذب کند. در سال های اخیر دیدیم که باشگاه های عظیمی همچون منچسترسیتی هم از سوی فیفا به خاطر زیر پا گذاشتن همین قوانین حرفه ای نقره داغ شدند.

او در ادامه گفته است: پدریکی از سران باشگاه لیورپول بازی آرات و استعداد او را که دید، کاملا تعجب کرد و گفت: این بچه در این سن و سال چگونه می تواند این کار ها را بکند. بعد از آن مقدمات کار فراهم شد تا آرات به آموزشگاه لیورپول راه پیدا کند. ما فعلا منتظر اتفاق های بعدی هستیم، چون آرات هوادار های زیادی در بین باشگاه های انگلیسی پیدا نموده است. حتی باشگاه آرسنال از ما دعوت کرد که حداقل برای 3، 4 ماه آرات را به آنجا ببریم. حتی یک روز ما به آموزشگاه منچستریونایتد رفتیم. لیورپولی ها خیلی برایشان مهم است که آرات را نگه دارند، چون از استعداد او باخبر هستند. بعد از رفتن ما به منچستر یکی از نمایندگان باشگاه لیورپول به خانه ما آمد و گفت که به ما اعتماد کنید و همین جا بمانید. خود آرات بارسلونا را دوست دارد. قطری ها از مدت ها قبل که ما در ایران بودیم، وکلای گردن کلفت فرستادند و بعد از مذاکره با ما کوشش کردند آرات را به بارسلونا ببرند، اما پیروز نشدند، چون منع قانونی داشت. فیفا در سایت خودش چندی پیش از آرات به عنوان یک پسر 5 ساله بابلی نام برد که پا جای مسی می گذارد. به خاطر همین آرات کاملا شناخته شده و هر باشگاهی روی آن دست بگذارد، کاملا زیر ذره بین است.

ما شهروند ایران هستیم و قصد هم نداریم تابعیت کشور دیگری را بگیریم، به خاطر همین کار ما سخت تر هم می گردد. من نمی خواهم آرات در آینده برای انگلیس یا اسپانیا بازی کند. ما ویزای تحصیلی گرفتیم و با این مجوز در انگلیس هستیم؛ وگرنه به خاطر قرارداد فوتبالی نمی توانستیم اینجا باشیم. لیورپول هم که الان آرات را در آموزشگاه خودش جذب نموده، گفته هیچ کس حق عکس دریافت با این بچه را ندارد. حتی چند نفر را مامور کردند تا حواسشان باشد کسی با آرات عکسی نگیرد تا برایشان دردسر نگردد. اگر آرات چهره شناخته شده ای نبود، شاید این دردسر ها را نداشتیم، اما به خاطر بازتاب فضای مجازی آرات کاملا یک چهره بین المللی شده است.

با این اوصاف معین است که آرات به صورت غیر قانونی در باشگاه لیورپول مشغول به فعالیت است. باشگاهی که اگر با آرات قرار داد ببندد حتما به دلیل سن پائین آرات باید خساراتی پرداخت نماید؛ حتما فیفا خوب می داند فشار تمرین برای بچه هایی به سن آرات تا چه اندازه می تواند مضر باشد. موضوعی که پدر آرات کمتر توجهی به آن دارد.

> منتقدین چه می گویند؟

آرات حسینی تا کنون رکورد های زیادی را جا به جا نموده است و از جمله این رکورد ها می توان به رکورد رو پایی او در 5 سالگی اشاره نمود؛ ویدئو های منتشر شده در فضای مجازی نشان می داد آرات اولین بار زمانی که نتوانست این رکورد را بزند گریه کرد و بعد دوباره مشغول شد تا توانست رکورد بزند و مورد تشویق پدر قرار بگیرد.

این موضوع با واکنش های بسیاری از سوی فعالین حقوق کودک رو به رو شد و بعضی بر این اعتقاد بودند که پدر آرات به جای تشویق او برای رکورد زنی باید هویت اصلی آرات را به او بیاموزد و فرصت کودکی کردن به او بدهد چرا که یک کودک پنج ساله هرچقدر هم نابغه فوتبال باشد، معنی رکورد زدن را نمی داند.

آن ها می گویند: این فشار های والدین آرات است که او را از کودکی که می تواند ساعت ها با خشنودی با توپ بازی کند، تبدیل می نماید به کودکی که بعد از 490 روپایی پیاپی، گریه می نماید که چرا نتوانسته 500 روپایی بزند و رکورد بشکند. در واقع وظیفه والدین بیش از همه این است که به بچه ها بیاموزند که از همان موجود ارزشمندی که هستند لذت ببرند.

چندی پیش که آرات بار دیگر در شبکه های اجتماعی مطرح شد فعالین حقوق بچه ها نسبت به نوع برخورد با این کودک ابراز نگرانی کردند؛ فعالین بر این باورند که استفاده از نبوغ فرزند برای فشار آوردن بیشتر به او جهت مطرح شدن در جهان نوعی کودک آزاری است و سبب می گردد تا این کودک شش ساله از جهانی کودکی اش فاصله بگیرد چرا که کودک قدرت لازم و تجربه کافی برای تصمیم گیری درباره آینده خود را ندارد و چنین روندی سبب می گردد تا وقتی کودک به سن تصمیم گیری رسید از آن چه که پدر و مادر از او ساخته اند فاصله بگیرد. فعالین حقوق بچه ها بر این باورند که: پدر و مادری که نبوغ یا استعدادی در فرزند خود می بینند باید کودک را به سمت استعداد هایش راهنمایی نمایند نه اینکه شیره جان او را بکشند تا بیشتر در جهان مطرح گردد!

در این بین بعضی نیز بر این اعتقادند که هیکل ورزیده آرات تنها به یاری هورمون است که به چنین شکلی در آمده است، البته شبهات زیادی در خصوص این موضوع مطرح است، اما متاسفانه پاسخ روشنی درباره آن وجود ندارد. البته نمونه های خارجی نیز از مواردی شبیه به آرات حسینی ذکر می گردد که در نهایت وقتی کودک عظیم شد با پدرش قطع رابطه نموده است مثل ریچارد ساندراک که به دلیل هیکل ورزیده اش به او لقب هرکول کوچک را داده بودند، او از کودکی هم پای پدر ورزش می کرد و در سنین پائین توانسته بود اندام ورزیده ای داشته باشد، اما در نهایت در عظیمسالی با پدر قطع رابطه کرد و ورزش را هم کنار گذاشت.

> آیا آرات در زندگی خودش کودکی نموده است؟

حامد علمایی، مدد کار اجتماعی و عضو انجمن حمایت از بچه ها در خصوص شرایط آرات حسینی گفت: در انجمن حمایت از حقوق بچه ها مهمترین دغدغه ترویج پیمان نامه یا همان کنوانسیون حقوق کودک است، چون کشور ما هم آن را پذیرفته است، در این پیمان نامه، در ماده 32 و 36 گفته می گردد که بچه ها باید در برابر هر گونه کار زیان بار یا استثمار که مانع از آموزش یا بهداشت جسمانی، روحی، معنوی و اخلاقی آن ها می گردد، مصون باشند. اتفاقی که امروز ما در رابطه با آرات 6 ساله شاهد آن هستیم این است که کودکیست که از یک طرف کار های خارق العاده انجام می دهد، خیلی دنبال نماینده دارد و سلبریتی ها با او در ارتباط هستند، اما از طرف دیگر باید به این موضوع توجه کنیم که در کنار همه این مزایا، اگر از بیرون به زندگی آرات نگاه کنیم می بینیم که آرات یک پسر بچه 6 ساله بیشتر نیست و ما باید این را ببینیم که آیا آرات در زندگی خودش کودکی نموده است؟ ما چیزی تحت عنوان مراحل رشد داریم، کودک در سن 6 سالگی به تفکر انتزاعی نرسیده است یعنی نمی تواند منطقی و عقلانی درباره خودش و آینده اش و شرایط خودش تصمیم بگیرد.

وقتی آرات 6 ساله مجبور است هر روز تمرین کند و پودر مصرف کند، ما نمی توانیم بگوییم این شرایط واقعا انتخاب خود آرات بوده است؟ من به شدت تردید دارم نسبت به این موضوع و به قطعیت می توانم بگویم که این انتخاب آرات نبوده است. آرات در یک راستا از پیش معین شده و انتخاب شده قرار گرفته است.

> آرات هیچگاه توان تصمیم گیری نداشته است

او اضافه کرد: این خیلی مهم است که بچه ها شرایطی را داشته باشند تا در زمینه ای که در آن استعداد دارند بتوانند فعالیت نمایند، ولی من در مصاحبه های پدر آرات خواندم که گفته بود چند روز قبل از تولد آرات تصمیم خودم را گرفته بودم و علتش هم این بود که من میوه فروش بودم و یکی از اقوام به من گفت: پسرت هم یکی می گردد مثل خودت! من آنجا تصمیم گرفتم تا این گزاره را تغییر بدهم و از پسرم یک شخصیت خیلی عظیمتر از خودم بسازم. این صحبت ها نشان می دهد که معروف شدن و محبوب بودن و این سبک زندگی انتخاب پدر آرات بوده است و خواسته خود آرات نبوده است. چند بار از پدر آرات پرسیده شده که آیا خودتان ورزشکارید؟ ژنتیک در این امر تاثیر گذار بوده است؟ و پدر آرات تاکید نموده است که خیر؛ همه این ها حاصل کوشش است!

از کجا معلوم اگر آرات عظیمتر می شد و به سنی می رسید که می توانست علایقش را انتخاب کند راستا دیگری را انتخاب نمی کرد؟ پدر آرات مهم ترین قانونی که نقض نموده است حق آزادی تصمیم گیری برای آرات بوده، آرات هیچگاه توان تصمیم گیری نداشته است.

> آیا آرات خودش انتخاب کرد که معروف باشد؟

او در ادامه تاکید نمود: در کنوانسیون حقوق بچه ها آمده است پدر و مادر باید حقوق و وظایف برابری در رابطه با پرورش فرزندشان داشته باشند، این در حالی است که پدر آرات می گوید مادرش به شدت مخالف این موضوع است، اما من اجازه دخالت نمی دهم؛ از یک طرف پدر، ولی قهری در قوانین ما است و از طرف دیگر در عرف ما هم معمولا در این مسائل پدر ها هستند که حرف اول و آخر را می زنند، این موضوع در خصوص آرات نشان می دهد که این نوع سبک زندگی ما تا چه اندازه نقطه ضعف دارد.

آرات از لحظه ای که متولد شده به صورت مداوم به او گفته اند باید ورزشکار بشوی، در کنوانسیون این حق وجود دارد که اطلاعات به صورت آزادانه به کودک داده گردد، کودک حق بازی، آموزش و ابراز عقیده دارد، من فکر نمی کنم که پدر آرات خیلی به او اجازه ابراز عقیده بدهد. آرات متولد شده که یک روبات فوتبالیست باشد، از اول این موضوع انتخاب شده بوده و این سرنوشت پیش از تولد او برای او توسط پدرش رقم خورده بود؛ شاید آرات الان خشنود باشد که سلبریتی ها به او ابراز علاقه می نمایند، اما باید این موضوع را مد نظر قرار بدهیم که آیا آرات انتخاب کرد که معروف باشد؟

افراد معروف در بیشتر مواقع خودشان انتخاب می نمایند که معروف باشند، معروفیت در کنار همه نقاط مثبتی که دارد، نقاط منفی زیادی هم دارد آیا آرات خودش انتخاب نموده که معروف باشد؟ از کجا معلوم شرایط فعلی آرات الزاما باعث شادی بیشتر او باشد؟ آرات هیچ وقت حق این را نداشته که به شرایط زندگی متفاوتی فکر کند تنها پی این بوده که آرزو های دست نیافته پدرش را بر آورده کند.

> حقوق آرات توسط پدرش نقض شده است

او در ادامه تاکید نمود: پدر آرات گفته است آرات بار ها در تمرین گریه می نموده و می خواسته که تمرین را متوقف کنیم، اما این اتفاق نمی افتاده و با سلطه پدر بر کودک 2-3 ساله ای که چاره ای جز اطاعت از پدر ندارد، تمرین ادامه پیدا می نموده، در چنین شرایطی آرات مجبور به ورزش می شده و در کنار آن تشویق هایی هم برای ورزش دریافت می نموده، به نظر می رسد چنین روندی شیوه درستی برای پرورش یک کودک نیست و معین است که به صورت جدی بخش هایی از حقوق آرات در زندگی توسط پدرش بر اساس کنوانسیون حقوق کودک نقض شده است.

هر کسی آرات را می بیند او را تحسین می نماید و به پدرش بابت داشتن این پسر نابغه آفرین می گوید، اما واقعیت ماجرا انگار چیز دیگری است، آیا آرات در زندگی اش کودکی نموده است؟

منبع: آفتاب یزد

منبع: فرارو

به "آیا آرات حسینی مورد کودک آزاری قرار گرفته است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا آرات حسینی مورد کودک آزاری قرار گرفته است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید