آشنایی با شیره افرا و خواص آن

به گزارش وبلاگ توسعه دهنده ها، شیره افرا می تواند گزینه خوبی برای نوشیدنی های سالم شما باشد. مردم معمولا مزه کردن خوراکی های شیرین را دوست دارند که از میان این خوراکی ها می توان به شیره افرا اشاره نمود. آن ها اغلب شیره افرا را در کنار پنکیک ها و شیرینی های خود می خورند. خواص شیره افرا برای سلامتی خیلی زیاد است و خوب است بدانید شربت افرا یک محصول غذایی است که از درخت افرای قندی گرفته می گردد.

آشنایی با شیره افرا و خواص آن

تاریخچه ساخت شیره افرا

درمنطقه ای بومی در آمریکا در کانادا و خود ایالات متحده برای اولین بار ساخت شیره افرا دیده شده بود. به این صورت که فقط اندازه زیادی مایع روان و آبکی از درخت افرا برداشت می کردند. حتی شیمیدان انگلیسی به نام روبرت بویل نیز در سفری که در سال 1663 به ایالات متحده امریکا داشت به ثبت رساند.

به هر حال تنها منشاء مردمی گرفتن شیره افرا استان ماساچوست، واقع در ایالات متحده آمریکا، نمی باشد چون همه روزه مردم در حال پیدا کردن راهی هستند تا خود با دستان خود شیره افرا را فراوری نمایند و این نیز مشکل به نظر نمی رسد.

شیره درخت افراشربت درخت افرا، شیره ای است که معمولاً از گونه های شکر قرمز و سیاه افرا به دست می آید. در شرایط اقلیمی سرد این درختان در فصل زمستان در تنه و ریشه خود نشاسته ذخیره می نمایند.

این نشاسته به شکری تبدیل می گردد که در بهار به همراه شیره درخت بالا می آید. برای جمع آوری این شیره باید درون تنه درخت افراد حفره ای ایجاد گردد. شیره جمع آوری شده به وسیله گرما و عمل تبخیر، آب اضافه خود را از دست می دهد و شربت تغلیظ شده افرا را به جای می گذارد.

یکی از سنت های کانادایی و بعلاوه آمریکایی که از بومیان اولیه به یادگار مانده است گرفتن شیره درخت افرا در اواخر زمستان کانادا (مارس) می باشد. بعد از فصل سرما که درختان کم کم قادر به فراوری مجدد غذا می شوند، شیره ای که در فصل سرما مورد استفاده درخت قرار نگرفته طی فرایندهایی (سنتی و مدرن) جمع آوری می گردد. مهم ترین قسمت این فرایندها، غلیظ کردن شیره می باشد به طوری که از هر 40 لیتر شیره اولیه تنها 1 لیتر شیره نهایی تهیه می گردد. مزه این شیره بسیار شبیه به عسل است با این تفاوت که بسیار گرانتر می باشد.1

آنتی اکسیدان فراوانی دارجهانز به یک دلیل قوی برای تغییر شیرین نماینده خوددارید؟

بهتر است بدانید که شیره افرا انتی اکسیدان های محافظتی بسیاری دارد.

در واقع، مجله پزشکی فارماسیولوژی زیست شناسی نشان داد که شربت خالص افرا حاوی 24 آنتی اکسیدان مختلف است!

بر اساس مطالعات صورت گرفته، مقایسه اندازه کل آنتی اکسیدانی شیرین نماینده های طبیعی با محصولات شکر پالایش شده (مانند شکر سفید)، تفاوت های قابل توجهی بین محصولات مختلف وجود دارد.

شکر تصفیه شده حاوی حداقل اندازه آنتی اکسیدان است، در حالی که شربت افرا، چه سیاه و چه سفید ، شکر قهوه ای و عسل خام دارای ظرفیت آنتی اکسیدانی بالاتری هستند.

حاوی اندازه کم شاخص گلیسمیمطالعات نشان می دهد که شربت افرا شاخص گلیسمی پایینی دارد.

از جمله تحقیقات صورت گرفته بر روی موش صحرایی نشان داد که این شربت می تواند به جلوگیری از دیابت نوع 2 یاری کند.

شکر تصفیه شده و به طور کلی کربوهیدراتهای تصفیه شده که دارای فیبر کم هستند، به سرعت به وسیله کبد متابولیزه می شوند.

این باعث می گرددقند خون به سرعت بالا برود، و پس از آن یک سقوط قند سریع نتیجه می گردد.

حتی بدتر از آن، مصرف بیش از حد قند به سرعت قند خون را افزایش می دهد و سطح انسولین را افزایش می دهد.

با گذشت زمان، می تواند منجر به کاهش پاسخ انسولین و مسائل مدیریت قند خون گردد و در نتیجه دیابت را سبب می گردد.

با این حال، به خاطر داشته باشید که مصرف زیاد شکر از هر منبع، یکی از علل اصلی بعضی از گسترده ترین مسائل بهداشتی - مانند چاقی، دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی است .

حتی در مصرف شیرین نماینده های طبیعی نیز باید دقت کنید و کم مصرف کنید.

به مبارزه با بیماری های التهابی و نورودنتیستی یاری میکنداستفاده از شیره افرا که حاوی آنتی اکسیدان های پولی فنل است.

که باعث کاهش التهاب میگردد،

می توان آن را بخشی از یک رژیم غذایی سالم دانست که در پیشگیری از بیماری های خاص مانند بیماری های

نورودنژراتیک

آرتریت

بیماری التهابی روده

یا بیماری های قلبی

مفید است.

بسیاری از مطالعات نشان داده اند که محصولات طبیعی حاوی فنول - از جمله میوه ها، انواع توت ها، ادویه جات، آجیل، چای سبز، روغن زیتون و شربت - اثرات نوروپروتئینی دارند. ترکیبات گیاهی مبتنی بر شربت افرا میتوانند به وسیله کاهش استرس اکسیداتیو از مغز محافظت نمایند.

منبع غنی از ویتامین ها و مواد معدنیشیره افرا حاوی اجزای مختلفی مانند الیگوساکارید، پلی ساکارید، اسیدهای آمینه، اسید آمینه، ویتامین ها و مواد معدنی است.

بعلاوه حاوی روی و منگنز در مقادیر بسیار بالا، علاوه بر پتاسیم و کلسیم است.

روی می تواند به مبارزه با بیماری ها و بهبود ایمنی یاری کند زیرا سطح سلول های سفید خون را افزایش می دهد.

در حالی که منگنز نقش مهمی در

متابولیسم چربی و کربوهیدرات

جذب کلسیم

تنظیم قند خون

عملکرد مغز و عصب

دارد.

محافظت در برابر سرطاندر حالی که بعضی شواهد نشان می دهد که مقدار معینی شکر می تواند باعث سرطان گردد و یا به ایجاد ان یاری کند، شربت افرا به نظر می رسد یک شیرین نماینده ای با آسیب کمتراست.

مطمئنا به دلیل حضور آنتی اکسیدان ها در شربت افرا است که می تواند بدن را از آسیب DNA و جهش سلولی محافظت کند.

بعضی از مطالعات حتی نشان داده اند که شربت فلفل تیره می تواند اثرات جلوگیری از رشد و تهاجم سلول های سرطانی کولورکتال را نشان دهد.

محققان بر این باورند که شربت افرای تیره رنگ ممکن است به وسیله سرکوب فعال شدن AKT مانع از تکثیر سلول ها گردد.

این باعث می گردد که شربت افرا برای جلوگیری از سرطان دستگاه گوارش مناسب باشد.

به طور کلی گزینه ای بهتر از شکر تصفیه شده یا شیرین نماینده های مصنوعی است.2

محافظت از قلببیماری قلبی یک قاتل خاموش است و دلیل اصلی مرگ و میر در جهان محسوب می گردد. شیره افرای خالص دارای زینک و پتاسیم است که برای حفظ سلامت قلب مفید هستند. پتاسیم به عنوان ماده معدنی ضروری شناخته شده است که از ضربان قلب طبیعی محافظت می نماید و زینک نیز می تواند از عضله قلب و رگ های خونی محافظت کند.

تقویت سیستم ایمنیسیستم ایمنی بدن با بیماری ها مبارزه نموده و بدن را در برابر بیماری مصون می نماید. سیستم ایمنی اندام ها و سلول های متعددی دارد که باهم کار می نمایند تا از آسیب مواد خطرناک به بدن جلوگیری نمایند. آنتی اکسیدان، عاملی است که می تواند عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کند. مصرف شیره افرا که سرشار از آنتی اکسیدان به ویژه زینک است می تواند سیستم ایمنی را تقویت نموده و از بیماری جلوگیری کند.

حفظ قند خون طبیعیشیره افرا برخلاف قند نیشکر، شاخص گلیسمی پایینی دارد (شاخصی که نشان می دهد خوراکی چگونه بر سطح قند خون تاثیر می گذارد). GI یا شاخص گلیسمی شیره افرا 54 بوده و کمتر از عسل (87) و قند (58) است. خوراکی که GI پایین تر از 55 دارد، خوراکی سالم محسوب می گردد.

جلوگیری از دیابتشیره افرا نه تنها قند خون سالم بدن را حفظ می نماید بلکه دارای موادی مانند ابسسیزیک اسید نیز هست که می تواند از دیابت به ویژه دیابت نوع 2 جلوگیری کند. دیابت به دلیل عملکرد نادرست انسولین (هورمونی که قند خون را کنترل می نماید) به وجود می آید. با استناد به مطالعه صورت گرفته به وسیله گوری و همکارانش که در 2007 در مجله Clinical به چاپ رسید، ابسسیزیک اسید موجود در شیره افرا می تواند حساسیت به انسولین را افزایش داده و سلول های پانکراس را به فراوری انسولین بیشتر تحریک کند.

درمان آکنهآکنه صورت بسیار آزاردهنده است. شیره افرا علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی، خواص ضد التهابی نیز دارد که می تواند از التهابی که در صورت به وجود می آید - به ویژه آکنه - جلوگیری کند. اندازهی شیره افرا را به مدت 15 دقیقه بر قسمت هایی از پوست که دچار آکنه است بگذارید، سپس با آب ولرم بشویید.

حفظ عملکرد طبیعی مغزتقریبا تمام مواد مغذی حیاتی در شیره افرا وجود دارند. این ماده حاوی مواد مغذی متعددی است - به ویژه منگنز - که می توانند در برابر آسیب از سلول های مغزی محافظت نمایند. با مصرف 28 گرم شیره افرا می توانید 22٪ احتیاج روزانه به منگنز را تامین کنید.

حفظ قدرت استخوان هابا این که کلسیم موجود در شیره افرا بسیار بالا نیست اما باز هم می تواند در محافظت از توده استخوانی به بدن یاری کند. اضافه کردن کلسیم بیشتر به بدن می تواند از از دست دادن توده استخوان و بعلاوه بروز پوکی استخوان که در پیری رخ می دهد جلوگیری کند.

کاهش استرس و افسردگیاسترس و افسردگی، بیماری های ذهنی هستند که افراد زیادی در جهانی امروز به دلیل مشغله زیاد و سبک زندگی به آن ها دچار می شوند. شیره افرا دارای منگنز و آنتی اکسیدان است که می تواند اعصاب را آرام نموده و استرس و افسردگی را کاهش دهد. نوشیدن شیره افرا با آب گرم قبل از خواب، خواب را بهبود داده و شما را در روز بعد سرحال و شاداب می نماید.3

پی نوشت:

1.www.sepandjam.ir

2.www.yazdnews.com

3.www.bazdeh.org

منبع: راسخون

به "آشنایی با شیره افرا و خواص آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با شیره افرا و خواص آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید