سالم سازی غذایی که مادران به فرزندشان می دهند

به گزارش وبلاگ توسعه دهنده ها، کودکی که با شیر مادر تغذیه نمی گردد به 2 علت با افزایش خطر بیماری روبه رو است: اول اینکه تغذیه جایگزین ممکن است با میکروب های بیماری زا آلوده شده باشد که موجب بیماری می گردد و دوم اینکه کودک از ایمنی اکتسابی تغذیه با شیر مادر محروم است. همه بچه ها پس از 6 ماهگی نیازمند تغذیه تکمیلی هستند. تهیه و خوراندن غذاهای کمکی به شیرخوار به خصوص غذاهایی که سالم تهیه شده اند برای حفظ سلامت او لازم است.

سالم سازی غذایی که مادران به فرزندشان می دهند

سالم سازی غذایی که مادران به فرزندشان می دهند

نویسنده:دکتر محمداسماعیل مطلق

کودکی که با شیر مادر تغذیه نمی گردد به 2 علت با افزایش خطر بیماری روبه رو است: اول اینکه تغذیه جایگزین ممکن است با میکروب های بیماری زا آلوده شده باشد که موجب بیماری می گردد و دوم اینکه کودک از ایمنی اکتسابی تغذیه با شیر مادر محروم است. همه بچه ها پس از 6 ماهگی احتیاجمند تغذیه تکمیلی هستند. تهیه و خوراندن غذاهای کمکی به شیرخوار به خصوص غذاهایی که سالم تهیه شده اند برای حفظ سلامت او لازم است.

5 نکته کلیدی برای سالم سازی غذا

1) تمیز نگه داشتن غذا.2) قبل از تهیه غذا و حین تهیه آن در صورت احتیاج دست هایتان را بشویید.3) بعد از توالت رفتن، تعویض کهنه کودک و تماس با حیوانات دست هایتان را بشویید.4) سطوح و داخل ظروف و لوازمی را که برای تهیه و سرو غذا استفاده می کنید خیلی تمیز بشویید.5) سطوح و ظروف آشپزخانه و غذا را از تماس با حشرات، آفات و دیگر حیوانات محافظت کنید.

جداسازی مواد خام از غذاهای پخته شده

گوشت خام و گوشت طیور و غذاهای دریایی را از غذاهای دیگر جدا نگه دارید. از لوازم و تجهیزات جدا مانند کارد و تخته برش برای آماده سازی غذاهای خام بهره ببرید. غذاها را در ظروف سرپوش دار نگه دارید و از تماس بین غذاهای خام و آماده شده پرهیز کنید.

پختن کامل

غذاها به ویژه گوشت قرمز، طیور، تخم مرغ و غذاهای دریایی و سایر غذاها را به طور کامل بپزید. غذاهایی مانند سوپ و خورش باید به نقطه جوش برسند. در خصوص گوشت قرمز، طیور و غذاهای دریایی مطمئن شوید که عصاره آنها شفاف باشد نه صورتی. غذای پخته شده نگه داری شده را قبل از مصرف، مجددا به طور کامل گرم کنید به طوری که آنقدر داغ گردد که نتوان به آن دست زد. غذا را موقع حرارت دادن هم بزنید.

نگه داری غذا در درجه حرارت مناسب و سالم

غذای پخته شده را در درجه حرارت اتاق بیش از 2 ساعت نگه داری نکنید. غذا را به مدت طولانی حتی در پخچال نگه ندارید. غذاهای فریز شده را در دمای اتاق ذوب نکنید. غذا را برای شیرخواران و بچه ها خردسال به صورت تازه تهیه و مصرف کنید و بعد از پختن نگه داری نکنید.

استفاده از آب و مواد خام سالم

از آب سالم بهره ببرید یا آب را سالم سازی کنید. غذاهای تازه و سالم انتخاب کنید. شیر پاستوریزه بنوشید. میوه و سبزی ها را با آب سالم بشویید؛ به ویژه اگر به صورت خام استفاده می شوند. غذاهایی را که تاریخ مصرف آنها منقضی شده استفاده نکنید.

منبع: www.salamat.com

منبع: راسخون

به "سالم سازی غذایی که مادران به فرزندشان می دهند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سالم سازی غذایی که مادران به فرزندشان می دهند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید