10 توصیه تغذیه ای برای داشتن سفری سالم

به گزارش وبلاگ توسعه دهنده ها، در این مطلب توصیه های تغذیه ای یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی برای داشتن سفری سالم و به دور از بیماری ها را می خوانید.

10 توصیه تغذیه ای برای داشتن سفری سالم

به گزارش ، دکتر خدیجه میرزایی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی برای داشتن سفری سالم و به دور از بیماری­ها، نکاتی را توصیه نموده که در ادامه آمده است:

قبل از سفر از خوردن غذا های چرب و سنگین خودداری کنید، زیرا این غذا ها می­ توانند باعث دل­پیچه و حالت تهوع در طول سفر شوند.

از شستن میوه­ ها و ظروف غذا در آب رودخانه­ ها بپرهیزید، زیرا این آب­ها می­ توانند حاوی بسیاری از انواع میکروب­ها و انگل­ها باشند.

هر زمان که احتیاج به مصرف غذا داشتید، آن را گرم کنید؛ غذا های داغ را نمی­ توان بیشتر از یک­ ساعت نگهداری کرد؛ گرم­ کردن غذاها، به­ طوری که گرما به تمام نقاط آن برسد و داغ گردد، می­ تواند به از بین رفتن میکروب­های بیماری­ زا یاری کند.

به­ جای تنقلاتی مانند چیپس و پفک، کیک­های شکلاتی و پرکالری و بیسکوئیت­ ها، می­ توانید از میوه­ ها و سبزی­های تازه بهره ببرید.

نوع غذا ها در طول سفر بسیار اهمیت دارد؛ غذا های حاوی رطوبت زیاد، محل مناسبی برای رشد میکروب­ها هستند بنابراین در طول سفر از غذا های نیمه­ مرطوب مانند عدس­ پلو، لوبیاپلو استفاده­ کنید؛ لبنیات و فرآورده­ های گوشتی دارای رطوبت بیشتری هستند و فسادپذیری بالایی دارند.

در طول سفر نوشیدن آب را از قلم نیاندازید چرا که بی­ تحرکی و نشستن طولانی در اتومبیل می­ تواند باعث بروز یبوست گردد، اگرچه مصرف چای می­ تواند مقداری باعث برطرف حس تشنگی گردد، اما چای به دلیل خاصیت ادرارآوری می­ تواند باعث دهیدراته شدن (کم آبی) بدن گردد.

اگرچه خوردن سوسیس و کالباس خیلی راحت و در دسترس است، اما به دلیل شرایط نگهداری این مواد و قابلیت فسادپذیری بالایی که دارند، خوردن آن­ها را در طول سفر به حداقل برسانید؛ از خوردن میان­ وعده های بین­ راهی ناسالم همچون لواشک­های محلی، سمبوسه، پیراشکی و فلافل­ها به دلیل نبودن نظارت بهداشتی بر آن­ها خودداری کنید.

در سفر به مناطق محلی و روستاها، از خوردن شیر تازه­ دوشیده­ شده از دام یا بستنی و پنیر های محلی خودداری کنید؛ محلی بودن یک غذا دلیل خوبی برای سالم بودن آن نیست، زیرا لبنیات محلی ممکن است شما را در معرض خطر ابتلا به بیماری­هایی نظیر تب مالت قرار دهد؛ در مناطقی که دسترسی به آب سالم وجود ندارد حتماً از آب جوشیده­ شده بهره ببرید؛ از خریداری مواد غذایی کنار جاده بپرهیزید، زیرا این مواد غذایی معمولاً مدت زیادی دور از شرایط مناسب و یخچال نگهداری می­ شوند.

چنانچه به مناطق کوهستانی سفر می­ کنید از خوردن قارچ­های کوهی به طور جدی بپرهیزید چرا که این قارچ­ ها می­ توانند حاوی سموم خطرناکی باشند.

خوردن لیموی تازه همراه با غذا فراموش نگردد؛ لیموترش نقش مؤثری در از بین بردن میکروب­های مواد غذایی دارد.

منبع: تسنیم

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "10 توصیه تغذیه ای برای داشتن سفری سالم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 توصیه تغذیه ای برای داشتن سفری سالم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید