10 توصیه تغذیه ای برای داشتن سفری سالم
به گزارش وبلاگ توسعه دهنده ها، در این مطلب توصیه های تغذیه ای یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی برای داشتن سفری سالم و به دور از بیماری ها را می خوانید.

به گزارش ، دکتر خدیجه میرزایی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی برای داشتن سفری سالم و به دور از بیماریها، نکاتی را توصیه نموده که در ادامه آمده است:
قبل از سفر از خوردن غذا های چرب و سنگین خودداری کنید، زیرا این غذا ها می توانند باعث دلپیچه و حالت تهوع در طول سفر شوند.
از شستن میوه ها و ظروف غذا در آب رودخانه ها بپرهیزید، زیرا این آبها می توانند حاوی بسیاری از انواع میکروبها و انگلها باشند.
هر زمان که احتیاج به مصرف غذا داشتید، آن را گرم کنید؛ غذا های داغ را نمی توان بیشتر از یک ساعت نگهداری کرد؛ گرم کردن غذاها، به طوری که گرما به تمام نقاط آن برسد و داغ گردد، می تواند به از بین رفتن میکروبهای بیماری زا یاری کند.
به جای تنقلاتی مانند چیپس و پفک، کیکهای شکلاتی و پرکالری و بیسکوئیت ها، می توانید از میوه ها و سبزیهای تازه بهره ببرید.
نوع غذا ها در طول سفر بسیار اهمیت دارد؛ غذا های حاوی رطوبت زیاد، محل مناسبی برای رشد میکروبها هستند بنابراین در طول سفر از غذا های نیمه مرطوب مانند عدس پلو، لوبیاپلو استفاده کنید؛ لبنیات و فرآورده های گوشتی دارای رطوبت بیشتری هستند و فسادپذیری بالایی دارند.
در طول سفر نوشیدن آب را از قلم نیاندازید چرا که بی تحرکی و نشستن طولانی در اتومبیل می تواند باعث بروز یبوست گردد، اگرچه مصرف چای می تواند مقداری باعث برطرف حس تشنگی گردد، اما چای به دلیل خاصیت ادرارآوری می تواند باعث دهیدراته شدن (کم آبی) بدن گردد.
اگرچه خوردن سوسیس و کالباس خیلی راحت و در دسترس است، اما به دلیل شرایط نگهداری این مواد و قابلیت فسادپذیری بالایی که دارند، خوردن آنها را در طول سفر به حداقل برسانید؛ از خوردن میان وعده های بین راهی ناسالم همچون لواشکهای محلی، سمبوسه، پیراشکی و فلافلها به دلیل نبودن نظارت بهداشتی بر آنها خودداری کنید.
در سفر به مناطق محلی و روستاها، از خوردن شیر تازه دوشیده شده از دام یا بستنی و پنیر های محلی خودداری کنید؛ محلی بودن یک غذا دلیل خوبی برای سالم بودن آن نیست، زیرا لبنیات محلی ممکن است شما را در معرض خطر ابتلا به بیماریهایی نظیر تب مالت قرار دهد؛ در مناطقی که دسترسی به آب سالم وجود ندارد حتماً از آب جوشیده شده بهره ببرید؛ از خریداری مواد غذایی کنار جاده بپرهیزید، زیرا این مواد غذایی معمولاً مدت زیادی دور از شرایط مناسب و یخچال نگهداری می شوند.
چنانچه به مناطق کوهستانی سفر می کنید از خوردن قارچهای کوهی به طور جدی بپرهیزید چرا که این قارچ ها می توانند حاوی سموم خطرناکی باشند.
خوردن لیموی تازه همراه با غذا فراموش نگردد؛ لیموترش نقش مؤثری در از بین بردن میکروبهای مواد غذایی دارد.
منبع: تسنیم
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان